Publicitat
Publicitat

Bèlgica

Els partits belgues acorden el pressupost del 2012, pas previ a la formació d'un nou govern

L'acord obre les portes a la formació d'un nou executiu que Bèlgica espera des de les eleccions del juny de 2010. El rei ha encarregat al líder socialista francòfon que formi govern "al més ràpid possible"

Els sis partits belgues que negocien el pressupost federal de 2012 han tancat un acord aquest dissabte després d'una sessió maratoniana de 17 hores de converses. Ara queda oberta la porta a la formació del nou executiu que Bèlgica espera des de les eleccions del juny de 2010.

El rei dels belgues, Albert II, ha manifestat en un comunicat la seva satisfacció per l'acord i ha encarregat al líder socialista francòfon, Elio Di Ruppo, que ha orquestrat les negociacions, formar un govern "al més ràpid possible". Di Ruppo va presentar dilluns la dimissió al monarca després que es bloquegessin les negociacions però Albert II no la va acceptar.

L'acord arriba després d'una setmana de bloqueig en les negociacions i que divendres l'agència de qualificació Standard & Poor's rebaixés la nota del crèdit belga d'AA+ a AA amb perspectiva negativa, davant la "incertesa política al país".

Més continguts de