Itàlia
Internacional 12/04/2012

Els partits italians tindran un finançament més transparent

Accepten més controls interns però renuncien a estrenye's el cinturó

Sandra Buixaderas
1 min
EL PETÓ DE JUDES
 Roberto Maroni, etern rival intern d'Umberto Bossi a la Lliga Nord, fa un petó al seu company en un acte dimarts a Bèrgam.

RomaLa disbauxa en l'ús dels diners destinats a pagar les campanyes electorals ha obligat els líders dels partits italians a aprovar a corre-cuita normes més transparents. Volen evitar la rebel·lió dels electors.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'escàndol del presumpte ús irregular de fons públics per part dels líders de la Lliga Nord ha arribat en el pitjor moment per a la resta de formacions polítiques, ja força desacreditades. Falta només un mes per a les eleccions municipals del 6 i el 7 de maig i els tres principals partits no es poden permetre una deserció a les urnes. A més, temen que el líder del partit anticorrupció Itàlia dels Valors aconsegueixi mobilitzar la població italiana per canviar en referèndum l'actual norma de finançament dels partits. Alhora, volen evitar que el president del govern, el tecnòcrata Mario Monti, aprofiti la seva empenta reformadora per atrevir-se a tancar l'aixeta dels diners a les formacions polítiques, que s'han acostumat des de fa anys a la bona vida.

Podeu llegir la notícia completa a l'Ara Premium.

stats