Internacional 15/12/2010

Uns cinquanta immigrants moren en enfonsar-se una pastera a Austràlia

L'embarcació es va estavellar contra les roques enmig d'un temporal. L'illa és una zona d'arribada de pasteres des d'Indonèsia

Redacció
1 min
Pastera a l'illa australiana de Christmas (AFP)

BarcelonaUna cinquantena d'immigrants, entre els quals hi havia diversos infants, podrien haver mort aquesta matinada en el naufragi de la pastera en què viatjaven, en una illa al nord-oest d'Austràlia. Segons fonts dels serveis mèdics s'han identificat 36 ferits, tres d'ells en estat greu. (Vídeo de Sky News)

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La tragèdia ha passat davant dels ulls dels habitants de l'illa Christmas, que han intentat socórrer les víctimes sense èxit, a causa del mal estat de la mar. "Hi havia nens a l'aigua. Un de molt petit, amb armilla de salvament, flotava amb el rostre dins de l'aigua, visiblement mort", ha declarat Simon Prince, habitant de l'illa, a la cadena de televisió Sky News. La gent de l'illa es va despertar a trenc d'alba amb els crits que venien de la mar. Van llençar armilles salvavides al mar, però el vent se les enduia cap a la riba.

No es coneix la nacionalitat dels passatgers. Milers de demandants d'asil polític provinents de l'Iraq, l'Afganistan i Sri Lanka intenten cada any arribar a la costa australiana des de les illes d'Indonèsia, a uns 300 kilòmetres de distància. Els defensors dels drets humans lluiten des de fa temps contra la política del govern australià de detenir els demandants d'asil en aquesta petita illa, que pertany territorialment a Austràlia, tot i que està perduda enmig de l'oceà índic.

stats