Publicitat
Publicitat

La periodista hongaresa que va agredir refugiats, condemnada a tres anys

Haurà d'estar en arrest domiciliari durant aquest temps. El jutge diu que va actuar contra les normes socials

Petra Laszlo, la periodista hongaresa que el setembre de 2015 va ser filmada agredint refugiats que entraven al seu país des de la frontera sèrbia, ha estat condemnada a tres anys de llibertat condicional, segons els mitjans locals.

El jutge que va dirigir el procés i va dictar dijous a la tarda la sentència, ha indicat que el comportament de Laszlo va ser contra les normes socials i va rebutjar l'argument del seu advocat que la condemnada va actuar en defensa pròpia en veure a centenars de persones corrent cap a ella.

Laszlo, que recorrerà la condemna, havia estat acusada de vandalisme per haver expulsat i fet la traveta a refugiats, entre ells nens, que intentaven esquivar la policia.

La periodista va seguir la sessió del judici via teleconferència i en alguns moments es va posar a plorar i va assegurar que s'havia llançat una campanya d'odi contra ella.

Consternació

En la seva acusació, la Fiscalia havia indicat que el comportament violent de l'acusada, que no va causar ferides, va provocar consternació en les persones que hi eren presents.

No obstant això, també va assenyalar que no era demostrable que "l'origen de les víctimes o el fet que es tractés d'immigrants" fos el que motivés l' actitud agressiva de la periodista.

La defensa, per la seva banda, va assegurar que les puntades van ser una reacció típica de pànic.

Petra László, que treballava per a la televisió N1, propera al partit d'extrema dreta Jobbik, va ser acomiadada i després va demanar perdó pels seus actes.

Etiquetes

Més continguts de