METEOROLOGIA

Els efectes del temporal a Europa

2.000 persones evacuades d'una terminal de París per acumulació de neu a la teulada

El mal temps obliga a suspendre 670 dels vols programats al Charles de Gaulle, 14 dels quals tenien origen o destinació al Prat

Les autoritats de l'aeroport de París Charles de Gaulle han evacuat 2.000 persones de la terminal 2E per una acumulació de 60 centímetres de neu a la teulada. L'evacuació s'ha fet per precaució, ja que l'any 2004 el sostre de la mateixa terminal va cedir i quatre persones van morir en l'accident. A hores d'ara els bombers treballen en la retirada de la neu, una operació que pot durar hores.

També a causa del temporal, la direcció general de l'Aviació Civil francesa ha anul·lat el 35% dels vols de l'aeroport a partir de la una del migdia, a causa del gel i la manca d'anticongelants per als avions. S'han cancel·lat 670 dels 1.160 vols programats, 14 dels quals amb origen o destinació al Prat.

El secretari d'Estat de Transports, Thyerri Mariani, ha confirmat que hi haurà moltes persones que hauran de passar la nit de Nadal a l'aeroport. "No ho desitjo, però em temo que sí", ha reconegut en declaracions a l'emissora RTL.

Mariani ha explicat que la situació és especialment complicada al Charles de Gaulle, ja que "cada hora que es perd són vols que no es poden recuperar", i ha recomanat als passatgers que contactin amb les seves companyies aèries per conèixer l'estat dels vols abans de desplaçar-se a l'aeroport.