METEOROLOGIA
Internacional 24/12/2010

2.000 persones evacuades d'una terminal de París per acumulació de neu a la teulada

El mal temps obliga a suspendre 670 dels vols programats al Charles de Gaulle, 14 dels quals tenien origen o destinació al Prat

Acn
1 min
El gel a les pistes i la manca d'anticongelant han causat l'anul·lació de la meitat dels vols de l'aeroport Charles de Gaulle de París.

ParísLes autoritats de l'aeroport de París Charles de Gaulle han evacuat 2.000 persones de la terminal 2E per una acumulació de 60 centímetres de neu a la teulada. L'evacuació s'ha fet per precaució, ja que l'any 2004 el sostre de la mateixa terminal va cedir i quatre persones van morir en l'accident. A hores d'ara els bombers treballen en la retirada de la neu, una operació que pot durar hores.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

També a causa del temporal, la direcció general de l'Aviació Civil francesa ha anul·lat el 35% dels vols de l'aeroport a partir de la una del migdia, a causa del gel i la manca d'anticongelants per als avions. S'han cancel·lat 670 dels 1.160 vols programats, 14 dels quals amb origen o destinació al Prat.

El secretari d'Estat de Transports, Thyerri Mariani, ha confirmat que hi haurà moltes persones que hauran de passar la nit de Nadal a l'aeroport. "No ho desitjo, però em temo que sí", ha reconegut en declaracions a l'emissora RTL.

Mariani ha explicat que la situació és especialment complicada al Charles de Gaulle, ja que "cada hora que es perd són vols que no es poden recuperar", i ha recomanat als passatgers que contactin amb les seves companyies aèries per conèixer l'estat dels vols abans de desplaçar-se a l'aeroport.

stats