Publicitat
Publicitat

Segresten un vaixell amb cinc tripulants espanyols a Togo

L'embarcació, que no és de bandera espanyola, ha estat segrestada a 60 milles de la costa de Togo

Un vaixell amb tripulants espanyols ha estat segrestat aquest dimecres a la costa de Togo, a l'Àfrica Occidental, segons han confirmat fonts del ministeri d'Afers Exteriors. Les mateixes fonts han explicat que es tracta d'un vaixell que no és de bandera espanyola i que ha estat segrestat a 60 milles de la costa de Togo. Entre la tripulació de l'embarcació, d'un total de 23 persones, hi viatjaven cinc tripulants de nacionalitat espanyola. Es desconeix encara qui ha efectuat el segrest. L'ambaixada de l'estat espanyol a Accra, la capital de Ghana, està fent les gestions necessàries per determinar les causes del segrest i possibilitar l'alliberament dels tripulants.

El passat mes de maig van ser alliberats dos mariners espanyols que van estar segrestats durant 137 dies per pirates somalis que van assaltar l'embarcació " Vega 5" , de bandera moçambiquesa , al sud-oest de les Illes Comores , davant de les costes de Moçambic .

Els actes de pirateria han experimentat un notable augment en els últims mesos en el golf de Guinea , per aquest motiu països com els Estats Units i França van desplegar l'agost passat vaixells de guerra per ajudar els països dels voltants davant d'aquesta amenaça .

Aquesta zona s'ha convertit en un nou focus de preocupació de les autoritats espanyoles .

En el Pla de la Diplomàcia del ministeri de Defensa , presentat al juliol, es destaca la necessitat de prestar una " atenció preferent " als actes de pirateria, que experimenten un fort auge a la regió del golf de Guinea i del Sahel ( la franja que va des de l'Àfrica Occidental fins a Somàlia ) .

El golf de Guinea és una zona clau per al subministrament energètic d'Espanya per les importacions de cru de països com Nigèria , segons el mateix document.

Més continguts de