Internacional 29/12/2011

La policia de Miami demana que no es dispari al cel per celebrar l'any

La pràctica s'ha convertit en costum en alguns estats dels EUA. En les darreres celebracions de Cap d'Any hi ha hagut diversos morts i ferits accidentals per impacte de bala

Efe
2 min

MiamiLa policia de Miami ha emprès una campanya per intentar impedir que se celebri l'arribada del nou any amb trets a l'aire, una perillosa pràctica que s'ha convertit en costum a Florida i en alguns altres estats dels EUA.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"És molt important que la gent sàpiga que les armes són molt perilloses i que les bales perdudes poden ferir nombroses persones", ha dit l'oficial i portaveu de la policia de Miami, Kenya Reyes, en vigílies de l'arribada del 2012.

Segons ha explicat, "resulta molt difícil trobar el parador d'aquells que disparen a l'aire".

Aquesta perillosa pràctica s'ha convertit en un costum en alguns estats d'Estats Units, com Califòrnia, Arizona, Hawaii, Alaska, Nova York, Alabama o Puerto Rico, així com Florida.

"No sabem el perquè, però sembla que a les persones els agrada disparar a l'aire en comptes d'utilitzar focs artificials", ha dit Reyes.

Encara que les autoritats no ofereixen dades concretes del nombre de morts i ferits per trets a l'aire en aquesta ciutat, el seu portaveu ha recordat a Efe que fa dos anys "un nen italià va resultar ferit en sortir d'un restaurant del centre de Miami" per l'impacte de una bala perduda.

El Cap d'Any del 2006 una dona de 26 anys va rebre un tret al cap quan va sortir a la terrassa del seu habitatge d'Orlando (Florida) a veure els focs artificials amb el seu nadó de set mesos als braços.

Un any abans i en les mateixes dates, un home de 75 anys també resident d'Orlando va morir a conseqüència dels trets fets amb un rifle de llarg abast.

Per tractar de prevenir que es produeixin més víctimes a causa d'aquesta pràctica, la policia de Miami ha enviat el missatge que tindrà "tolerància zero amb les persones que condueixin embriagues i amb les que disparin a l'aire", i ha establert un desplegament especial d'agents per tota la ciutat.

Reyes ha advertit que qualsevol persona que mostri una arma en públic estarà cometent un delicte perquè "viola els drets dels altres i les seves vides poden perillar".

stats