Sèrbia
Internacional 26/05/2011

La policia sèrbia ha detingut un home que podria ser Ratko Mladic

El cap de l'exèrcit serbobosnià està acusat de crims de guerra pel Tribunal de l'Antiga Iugoslàvia. Un amic de la família confirma la detenció, però cal esperar les proves d'ADN

Reuters
1 min
Ratko Mladic, en una imatge de 1995. REUTERS

BelgradLa policia sèrbia ha detingut un home que podria ser Ratko Mladic, el cap de l'exèrcit serbobosnià que està buscat per crims de guerra. "Té algunes de les característiques físiques de Mladic. Ara estem fent les proves d'ADN", ha dit un funcionari del ministeri de l'Interior a l'agència Reuters. La detenció s'ha produït arran d'un avís anònim.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un amic de la família ha confirmat la detenció i ha indicat que Mladic és a la seu dels serveis d'intel·ligència serbis. El president del país, Boris Tadic, ha convocat una roda de premsa urgent a la una del migdia hora local (14 hores a Barcelona).

Si vol entrar a la UE Sèrbia ha de detenir Mladic, perseguit pel tribunal especial de l'ONU per a crims de guerra a l'antiga Iugoslàvia, sota l'acusació de genocidi. Precisament, la cap de la diplomàcia europea, Catherine Asthon, tenia previst visitar avui Sèrbia i Kosovo per tractar la seva integració.

stats