La policia investiga l'assalt i robatori a l'ambaixada nord-coreana a Madrid

La legació no ha presentat denúncia i assegura que "no ha passat res"

El Centre Nacional d'Intel·ligència i la Policia Nacional investiguen el presumpte assalt a l'ambaixada de Corea del Nord a Madrid quan suposadament un grup d'homes va irrompre a la seu diplomàtica i va robar diversos equips informàtics. Els fets van tenir lloc divendres passat, però no es van fer públics fins dijous, quan 'El Confidencial' va avançar la informació en què relatava que un grup d'homes va irrompre a la legació i va prendre ostatges. Una de les treballadores va aconseguir fugir i alertar els veïns, que van trucar a la policia.

La mateixa informació assenyala que els assaltants van estar dins de l'edifici quatre hores i que van endur-se diversos ordinadors. De moment, però, no consta que s'hagi presentat cap denúncia, mentre que un portaveu de l'ambaixada ha informat a l'agència Efe que a la legació "no ha passat res".

Al voltant del incident s'ha instal·lat un gran hermetisme, fins al punt que algunes fonts consultades per Efe qualifiquen les indagacions d'"ultrasecretes" en tractar-se d'uns fets "molt greus" que afecten personal diplomàtic.

A més, des d'Emergències Madrid han assegurat que van atendre de contusions lleus tres persones que van ser donades d'altes en el mateix lloc dels fets.

D'ambaixador nord-coreà a Espanya a interlocutor amb Trump

L'ambaixada de Corea del Nord a Espanya es va obrir a l'octubre del 2013 pel diplomàtic nord-coreà Kim Hyok Chol, que va ser expulsat el 25 de setembre del 2017 com a resposta a les proves balístiques de Pyongyang. Kim Hyok Chol, que va atribuir la seva expulsió a la "diplomàcia de submissió" als Estats Units del govern de Mariano Rajoy, és ara un dels principals interlocutors amb l'administració de Donald Trump en les converses amb el líder suprem nord-coreà, Kim Jong-un, a Hanoi.

L'ambaixada a Madrid va quedar reduïda llavors al mínim, amb un encarregat de negocis i un petit grup d'estudiants d'arquitectura.

Més continguts de