Un policia mort i dos ferits en tirotejos als Estats Units

L'atac més greu es va produir diumenge a San Antonio, Texas, on va morir un policia 

Un policia ha sigut assassinat a la ciutat de San Antonio, a l'estat de Texas, i 2 més han sigut ferits a Saint Louis, Missouri, i a l'illa de Sanibel, a Florida, en 3 tirotejos. Segons informen les autoritats, els fets no tenen relació entre ells.

L'atacant que va matar el policia de San Antonio continua en cerca i captura, mentre que el que va actuar a Missouri ha mort després d'un tiroteig amb la policia.

El policia Benjamin Marconi, de 50 anys, va ser tirotejat i mort el diumenge mentre era al seu cotxe patrulla. Segons la versió oficial, l' assaltant va fugir després d'aturar el seu vehicle prop del policia i disparar-li un tret al cap mentre aquest posava una multa. A hores d'ara encara no han trobat el sospitós, tot i que ja han pogut aconseguir la seva imatge gràcies a les càmeres de seguretat.

Hores més tard, la ciutat de Saint Louis, a Missouri, ha sigut escenari d'uns fets semblants: un policia de 46 anys ha sigut ferit pels trets d'un assaltant, que ha mort més tard en el tiroteig que ha mantingut amb els policies que el perseguien. El sospitós tenia antecedents per altres fets amb violència, cosa que segons la policia va fomentar que l'atacant reaccionés disparant al policia per por de ser reconegut, segons han informat les autoritats.

El tercer policia al qual han disparat, a l' Illa de Sanibel, al golf de Florida, ja ha sigut donat d'alta i el sospitós ha sigut detingut a casa seva.

La xifra de policies morts segueix augmentant

Al juliol, 5 agents de la policia de Dallas van morir quan un militar veterà dels Estats Units va obrir foc durant una protesta. Dies més tard,  un home armat va matar 3 policies i en va ferir 4 més a Baton Rouge, Louisiana. A principis d'aquest mes, un home d'Iowa va ser acusat de matar 2 agents de policia. L'atacant havia sigut expulsat per la policia d'un partit de futbol de l'escola secundària després d'agitar una bandera confederada, amb fortes connotacions racials, davant dels espectadors negres.

Un total de 57 agents nord-americans han mort per trets en el que portem d'any, un augment del 68% respecte al mateix període del 2015.

Més continguts de