Internacional 18/10/2012

La policia grega confirma la mort d'un manifestant a Atenes

El portaveu de la policia ha dit que han traslladat el cadàver per practicar-li l'autòpsia. Hi ha hagut quatre ferits més, entre els quals dos policies

Ara
1 min
Un dels detinguts aquest dijous durant la vaga general. GETTY IMAGES

BarcelonaLa policia grega ha confirmat la mort d'un home de 65 anys en una protesta aquest dijous a Atenes. Es creu que podria tractar-se d'un atac de cor, a l'espera d'una autòpsia. També hi ha hagut quatre ferits més, entre els quals dos policies.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els dos ciutadans hospitalitzats han tingut ferides al cap i a les extremitats, mentre que els policies han ingressat amb cremades. Les protestes han tingut lloc a la capital i en d'altres ciutats importants en la jornada de vaga general decretada avui per la GSEE (Confederació General de Treballadors Grecs). Les manifestacions s'han celebrat sense incidències fins que un grup de joves ha llançat bombes de pedres i gasolina contra la policia. La policia ha detingut almenys 50 persones.

La notícia d'aquesta nova víctima cau com un tros de gel sobre Grècia, ja que amb aquesta ja són cinc les persones mortes des que van començar les protestes el 2010 –comptant un home que va morir d'un atac de cor fa un any i les tres persones que van morir el maig del 2010 quan es va calar foc en un banc.

A més a més, la gent al carrer està descontenta pel gas que la policia fa servir per dissipar els manifestants –tot i que no se li pot atribuir la responsabilitat de les morts que hi ha hagut fins ara.

stats