ISRAEL
Internacional 19/08/2011

Un mort palestí i sis ferits israelians en un segon dia de violència

L'exèrcit israelià ha bombardejat diversos blancs a la franja de Gaza i ha provocat la mort d'almenys una persona. Per la seva banda, Israel ha patit el llançament de diversos coets des de la franja cap a la ciutat portuària d'Ashdod

Redacció
2 min
Un dels punts on han impactat coets llançats des de la franja / EFE

BarcelonaUn palestí ha mort i sis israelians han resultat ferits avui, un d'ells de gravetat, en la continuació de l'onada de violència que va esclatar ahir dijous i que fins ara s'ha cobrat ja la vida de 22 persones.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El palestí és un jove de l'est de la ciutat de Gaza que ha mort a causa de l'incendi provocat per un bombardeig aeri israelià perpetrat de matinada, segons els mitjans locals.

Portaveus militars israelians han confirmat els atacs contra "blancs terroristes" a la franja de Gaza en resposta als atemptats d'ahir en una carretera al sud d'Israel i "d'acord amb la política del govern".

Entre els blancs atacats hi hauria diverses intal·lacions del moviment islamista Hamàs, a nord i sud de la franja, segons fonts palestines.

Així mateix, sis israelians han resultat ferits aquest matí a causa d'un coet Grad disparat des de la franja, segons un comunicat militar, que parla d'un atac amb coets contra una sinagoga i una escola religiosa a la ciutat portuària d'Ashdod.

Un dijous de violència a Israel i Gaza

Almenys 20 persones, entre israelians i palestins, van morir ahir en una de les pitjors jornades de violència a la regió des de l'operació Plom Fos a Gaza, a principis de 2009, i que va començar amb una sèrie d'atemptats al sud d'Israel contra blancs civils i militars.

Les ultimes víctimes de la jornada van ser sis palestins, entre ells un comandant d'un grup armat i un nen, que van morir en els atacs aeris que la força aèria israeliana va llançar a la tarda contra Gaza com a resposta als atemptats del migdia.

Els atacs a Gaza van produir-se hores després que set israelians morissin i una trentena resultessin ferits en una sèrie d'atemptats en una carretera del sud del país, que fa frontera amb Egipte.

Els terroristes van utilitzar armes automàtiques, foc de morter i almenys un coet antitanc contra vehicles civils i militars.

Set d'aquests terroristes van ser abatuts en l'intercanvi de trets entre soldats i un grup de més de quinze atacants, segons l'exèrcit.

A la tarda, enmig d'una roda de premsa in situ del ministre de Defensa israelià, Ehud Barak, van registrar-se nous tirotejos a la zona amb milicians que haurien provocat dos ferits greus.

stats