Internacional 22/12/2011

17.000 pollastres sacrificats després d'un brot de grip aviària a Hong Kong

Més de 300 persones han mort a tot el món per grip aviària des que va aparèixer per primera vegada el 2003

Efe
2 min
Especialistes recullen els pollastres morts a Hong Kong / EFE

PequínLes autoritats de Hong Kong han ordenat el sacrifici de 17.000 pollastres al mercat local de Cheung Sha Wan després de detectar un cas de grip aviària en un d'ells, segons informen els mitjans de l'excolònia britànica. El mercat romandrà tancat fins al 12 de gener, segons ha informat el departament d'Agricultura, Pesca i Conservació de la regió administrativa especial, i ha assenyalat que encara no s'ha comprovat si l'au afectada era d'una granja local o importada.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'origen

El departament investigarà les granges que proveeixen el mercat i en prendrà mostres, ha assenyalat el diari xinès Global Times. El secretari de Salut i Alimentació de Hong Kong, York Chow, ha destacat que comprenia les molèsties que aquesta acció implica per a consumidors i productors de Hong Kong, però ha puntualitzat que "s'han de prendre mesures decisives i efectives per prevenir i controlar l'expansió del virus".

La retirada d'aus del mercat coincideix amb les celebracions nadalenques i del solstici d'hivern a Hong Kong, en què és tradició servir un plat de carn de pollastre en els banquets, de manera que aquesta tradició es podria veure interrompuda per a moltes famílies, subratllen els mitjans locals.

8 anys i pèrdues milionàries

Més de 300 persones han mort a tot el món per grip aviària des que va aparèixer per primera vegada el 2003, període durant el qual s'han infectat 565 persones, segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Des del 2003, doncs, el virus H5N1 ha provocat la mort, per la malaltia o sacrifici, de més de 400 milions d'aus de corral i pèrdues que ascendeixen als 20.000 milions de dòlars (15.328.000 d'euros) a tot el món, fins que va poder ser eradicat en la majoria dels 63 països afectats en el moment àlgid de l'epidèmia.

stats