Internacional 21/11/2011

"Els espanyols voten la dreta amb l'esperança d'alleujar el seu dolor per la crisi", segons 'The New York Times'

Els diaris d'arreu d'Europa i del món expliquen les claus de la derrota del socialisme a Espanya i proclamen Mariano Rajoy i el seu encàrrec de solucionar la crisi

Ara
2 min
The New York Times

BarcelonaEl líder popular i president espanyol electe, Mariano Rajoy, apareix aquest dilluns en moltes portades i mitjans d'arreu del planeta.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Estat Units

The New York Times

The Washington Post també para atenció a la contesa electoral espanyola de la qual destaca que "els conservadors s'emporten una important victòria electoral perquè els votants no sonen suport als socialistes". A la seva portada d'internacional, aquest rotatiu americà interpreta la victòria com la d'un líder europeu "alineat, de forma propera, amb el consens basat en l'austeritat".

El Nuevo Herald

Gran Bretanya

Al Regne Unit, The Guardian recorda que el PP "ha tingut una victòria convincent" davant dels "socialistes de Zapatero". A més, també afirma que el PP "escombra" amb els seus resultats "els socialistes". El diari no cita en els seus titulars el contrincant de Rajoy: Alfredo Pérez Rubalcaba.

The independent no explica als britànics els resultats tan com els condicionants i titula: "Espanya vota en unes eleccions dominades per la crisi", en parla com a primer titular de la seva secció d'internacional. A més, destaca que Rubalcaba "sembla no haver tingut cap oportunitat" contra "el conservador" Mariano Rajoy.

The Telegraph assegura que Rubalcaba és la "cinquena víctima de l'arc europeu en caure a causa dels mercats". El seu cronista Ambrose Evans-Pritchard tem que el vot espanyol pel "canvi dràstic sigui inútil".

El Times anglès confirma la victòria "per als conservadors espanyols" i el seu cronista Graham Keeley explica que "Espanya gira a la dreta" per trobar "un camí que la porti cap a fora del deute".

França

Le Figaro explica "el tsunami cap a al dreta a Espanya" i, amb una bona foto de Rajoy en una posició destacada, i afegeix que "el partit popular aconsegueix la majoria absoluta".

Liberation, tot i que dedica la seva portada a Sarkozy, explica la victòria de la dreta a Espanya, Concretament, destaca que Rajoy és "el nou rei d'Espanya"

Itàlia

Afectada per una situació similar a la de l'Estat Espanyol, Itàlia li dóna pes en la portada de El corriere della sera a la victòria dels populars. Concretament, diu "majoria absoluta i desfeta històrica per als socialistes" i encapçala "Espanya, el triomf de Rajoy".

Portugal

El Diario de Noticias, com passa a Itàlia, para atenció als resultats de les eleccions espanyoles i escriu que "Espanya dóna l majoria absoluta a Rajoy" i que el vencedor demana la "unitat". El líder popular ocupa la foto més gran de portada en una posició central i envoltat de tots els altres líders populars.

stats