Egipte
Internacional 27/11/2011

Qui es presenta a les eleccions legislatives d'Egipte?

Quatre coalicions i candidats independents són els principals candidats als comicis d'aquest dilluns. Els independents són exmembres del partit de Hosni Mubàrak

Ara
1 min
Un manifestant a la Plaça Tahrir / AFP

BarcelonaEgipte celebra aquest dilluns les seves primeres eleccions després de la caiguda del règim de Mubàrak. Quatre grans coalicions electorals competeixen en els comicis, a més d'exmembres del partit de Mubàrak, que es presenten com a candidats independents.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La coalició preferida és l'Aliança Democràtica, i la lidera Llibertat i Justícia, el braç polític dels Germans Musulmans. La formació conté dotze partits i, més enllà del principal partit islamista del país, també n'hi ha de laics i nacionalistes àrabs d'esquerra. El Bloc Egipci conté tres formacions laiques: els comunistes del Tagamu; el Partit Socialdemòcrata, moderat d'esquerres, i el Partit dels Egipcis Lliures, una formació neoliberal finançada per una figura destacada del món de les telecomunicacions. Set partits formen La Revolució Continua, progressista i laic. Malgrat aquesta tendència, una escissió que van patir els islamistes Germans Musulmans arran de les revolucions també en forma part. El Bloc Islamista conté partits del corrent més radical de l'islamisme, el salafisme. L'encapçala el partit Nour, i compta amb la branca política de la Gamaa Islamiya, formació terrorista que ha abandonat la lluita armada.

stats