El president de Burundi torna al seu país tot i el cop d'estat

Ell mateix explica a Twitter que reté el poder tot i el caos després que un general anunciés que l'havia derrocat

El president de Burundi, Pierre Nkurunziza, ha assegurat aquest dijous que es troba de tornada al seu país, un dia després que una facció de l'exèrcit anunciés que l'havia derrocat mentre el mandatari es trobava de visita a Tanzània.

"Estic a Burundi. Felicito a l'Exèrcit i la Policia pel seu patriotisme", ha dit Nkurunziza a través del seu compte a Twitter.

Nkurunziza ha realitzat aquestes afirmacions sense al·ludir al general Godefroid Niyombare ni als seus partidaris, que ahir van anunciar un cop d'Estat "pel bé de la nació", a través d'una emissora local privada.

"Felicito sobretot als burundesos per la seva paciència", ha declarat, al final d'una jornada en què ha augmentat la violència i la confusió al país, alimentada pels enfrontaments entre colpistes i lleials a Nkurunziza i el tancament dels principals mitjans de comunicació.

Amb la seva tornada al país, el president, que va desencadenar una onada de protestes fa dues setmanes quan va anunciar que tornaria a presentar-se com a candidat a les eleccions del juny, acaba amb els rumors sobre si encara retenia el poder des de Tanzània.