Iemen
Internacional 29/01/2012

El president del Iemen arriba als Estats Units per rebre tractament mèdic

Ali Abdul·lah Sàleh serà tractat de les ferides que va patir en l'intent d'assassinat del juny passat. Washington no vol que el mandatari es quedi al país per evitar crítiques per allotjar un dictador

Efe
1 min
El president del Iemen, Sàleh / REUTERS

WashingtonEl president del Iemen, Ali Abdul·lah Sàleh, ha arribat aquest dissabte als Estats Units per ser tractat de les ferides que va patir en un intent d'assassinat al juny, segons han informat fonts de l'ambaixada iemenita a Washington.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"El president Sàleh ha arribat als Estats Units per una visita mèdica de curta durada", ha indicat Mohammed Albasha, portaveu de la delegació diplomàtica iemenita, a la seva compta de Twitter. Es desconeix el lloc exacte no serà tractat Sàleh, que ha arribat des de Londres, on va fer escala provinent d'Oman.

Es tracta de la segona estada del mandatari iemenita a l'estranger. El setembre passat Sàleh va tornar a Sanà, la capital iemenita, després de passar més de tres mesos a l'Aràbia Saudita per ser tractat de les ferides, especialment els cremades que va patir en l'atemptat contra el seu palau presidencial.

Sàleh, de 69 anys, ha dit en diverses ocasions que té la intenció de tornar al Iemen el 21 de febrer. En aquesta data hi ha previstes les eleccions on s'escollirà el seu successor en la presidència, després de gairebé un any de multitudinàries protestes socials que demanen reformes polítiques.

Els Estats Units, juntament amb la comunitat internacional, ha pressionat el president per aconseguir que abandoni el Iemen i faciliti la transició. Washington no vol que Sàleh es quedi als EUA, per les possibles crítiques que podrien rebre per allotjar a un dictador.

stats