Internacional 13/07/2013

El president de la regió de París no descarta que el descarrilament del tren fos un sabotatge

Jean-Paul Huchon troba "estrany" que els quatre cargols que subjectaven la peça saltessin alhora

Efe
1 min

ParísEl president de la regió de París, Jean-Paul Huchon, ha dit que no es pot descartar que l'accident del tren a una trentena de quilòmetres al sud de la capital de França fos a causa d'un sabotatge.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Huchon ha assenyalat, en una entrevista a l'emissora France Info, que resulta "estrany" que l'eclissa, la fixació del canvi d'agulles, saltés i que, per tant, "ningú pot excloure" que es tracti d'un sabotatge.

"Aquesta peça estava subjectada amb quatre cargols. Sembla estrany que els quatre cargols saltessin alhora, quan un tren havia passat mitja hora abans sense assenyalar cap dificultat", ha explicat.

Ha insistit que s'estudien "totes les hipòtesis" i que no té cap notícia que aquesta fixació hagi causat el descarrilament que va provocar sis morts i una trentena de ferits a la regió de l'Illa de França.

També ha subratllat que "les catàstrofes ferroviàries a França són molt rares, perquè el servei públic és extremament acurat. Hi ha hagut problemes en altres països com el Regne Unit, on la privatització es va fer amb cert desordre".

stats