Internacional 28/12/2011

La presidenta argentina, Cristina Fernández, serà operada el 4 de gener d'un càncer de tiroide

La malaltia de la cap d'estat va ser detectada durant una revisió mèdica rutinària i l'apartarà de la vida pública fins al 24 de gener

Efe
1 min
La presidenta argentina, Cristina Fernández de Kirchner

Buenos airesLa presidenta de l'Argentina, Cristina Fernández, pateix un tumor a la glàndula tiroide i serà operada el dia 4 de gener. Ho ha anunciat aquest dimecres el seu portaveu, Alfredo Scoccimarro. La malaltia de la cap d'estat, de 58 anys, va ser detectada durant una revisió mèdica de rutina, segons ha indicat als periodistes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Scoccimarro, secretari de Comunicació Pública, ha subratllat que el tumor que pateix Fernández no ha afectat altres òrgans de la mandatària, que després de l'operació agafarà una "llicència per malaltia" fins al dia 24 de gener.

"El passat 22 de desembre, durant la realització d'estudis mèdics de control rutinaris, es va detectar l'existència d'un carcinoma papil·lar en el lòbul dret de la glàndula tiroide", ha indicat el secretari. "En el dia d'avui s'efectuaran els estudis específics i s'ha constatat l'absència de compromís dels ganglis limfàtics i la inexistència de metàstasi", ha afegit.

En aquest sentit, ha destacat que els metges han arribat a la conclusió que "la localització de la malaltia es troba circumscrita" a la glàndula tiroide. Fernández, que el 10 de desembre passat va assumir el seu segon mandat presidencial, després d'haver estat reelegida per un ampli marge en les eleccions del 23 d'octubre passat, serà operada per un equip mèdic encapçalat pel cirurgià i oncòleg Pedro Saco.

Durant la seva convalescència, la direcció de l'Estat serà exercida pel vicepresident argentí, Amado Boudou. Per al 24 de gener, Fernández tenia programada una visita oficial a Xile.

stats