MÓN ÀRAB
Internacional 30/09/2019

Un any de presó per a una periodista marroquina per haver avortat

El seu cas havia aixecat una allau de missatges i moviments en suport del que es considera legítim exercici de la llibertat sexual

Ara
2 min
Manifestació de suport a la periodista marroquina detinguda per avortament.

BarcelonaLa periodista marroquina Hajar Raissouni va ser condemnada dilluns a un any de presó per un tribunal de Rabat pels delictes d’avortament i pràctica de relacions sexuals fora del matrimoni. El seu cas havia aixecat una allau de missatges i moviments en suport del que es considera legítim exercici de la llibertat sexual. Fins i tot un cosí del rei Mohammed, el príncep Moulay Hicham, havia expressat el seu suport a la dona des dels EUA.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Però el tribunal va condemnar a un any de presó tant a ella com al seu nòvio. La periodista, de 28 anys, es va mantenir serena mentre escoltava el veredicte, però alguns familiars i amics que l’acompanyaven es van posar a plorar.

El metge que va practicar l’avortament, un professional de 69 anys i de reconegut prestigi a la ciutat, va ser condemnat a dos anys de presó, segons Efe. L’anestesista que va assistir l’operació i una infermera van ser condemnats a un any de llibertat condicional i vuit mesos respectivament, tot i que les seves sentències van quedar en suspens.

Raissouni va ser detinguda el 31 d’agost passat amb el seu company sentimental quan sortien d’una clínica de Rabat després d’haver-se sotmès a una interrupció de l’embaràs. La llei marroquina castiga els avortaments i les relacions extramatrimonials com a “llibertinatge”.

Però les ONG alerten que darrere aquest cas hi ha motivacions clarament polítiques: silenciar una professional que s’ha atrevit a publicar articles sobre qüestions incòmodes per a Rabat, com el moviment de protesta del Rif. En una carta del 4 de setembre als seus companys de redacció, Raissouni va explicar que gran part dels interrogatoris policials van girar al voltant dels seus articles sobre la política marroquina, i sobre la seva extensa família, coneguda per les seves crítiques al règim de Rabat.

stats