El govern britànic va pressionar 'The Guardian' perquè entregués les filtracions de Snowden

Membres de l'agència de seguretat britànica van esborrar dels ordinadors del diari informació sobre els plans d'espionatge dels Estats Units

L'editor del diari britànic 'The Guardian', Alan Rusbridge, ha reconegut que alts càrrecs del govern de David Cameron van exigir-li que destruís o entregués documents sobre els programes de vigilància massius de l'extècnic de la CIA Edward Snowden.

L'editor del diari britànic assegura que el govern li va insistir reiteradament en l'entrega del material filtrat per Snowden: "Ja us ho heu passat bé, ara volem que torneu el material".

Poc després de l'avís, dos experts de l'agència de seguretat britànica GCHQ van anar a les oficines del diari per esborrar el material aportat per Snowden dels discs durs.

En plena polèmica, el director del diari britànic ha assegurat que el rotatiu va rebre ordres de destrucció de còpies del material confidencial entregat per Snowden i li van dir que, en cas que no ho fes, s'enfrontaria a una demanda legal.

Rusbridge també ha manifestat que "l'amenaça contra el periodisme és real i està creixent".

La Casa Blanca i Cameron sabien que Miranda seria detingut

Rusbridge també ha parlat sobre la polèmica detenció de David Miranda, la parella del periodista Glenn Greenwald, que ha informat regularment sobre les filtracions de Snowden al rotatiu britànic.

La Casa Blanca nega qualsevol implicació en la detenció, tot i que sabia que Miranda seria detingut. Les mirades se centren ara en l'executiu britànic i en el seu primer ministre, David Cameron, que coneixia de primera mà que Miranda seria detingut.

Les autoritats britàniques han defensat aquest dimarts la seva decisió de retenir Miranda durant nou hores a l'aeroport de Heathrow, fet que ha provocat les crítiques d'associacions de periodistes i un nou problema diplomàtic amb el Brasil.

Scotland Yard defensa l'aplicació de la llei antiterrorista, mentre que els laboristes, associacions de periodistes i organitzacions civils han demanat que se'n faci una revisió.

Les autoritats van decomissar a Miranda dispositius electrònics com el seu ordinador, un mòbil i memòries.

El jove brasiler ha amenaçat aquest dimarts d'emprendre accions legals contra les autoritats britàniques per la seva detenció "il·legal" i per evitar que es produeixi una "inspecció" de la informació que guarda en aquests aparells electrònics.Més continguts de