Publicitat
Publicitat

La primera ministra jamaicana vol que el país abandoni la Corona britànica

Els canvis constitucionals no s'interrompran per la propera visita del príncep Harry a l'illa caribenya, encara que els portin a una situació diplomàtica potencialment compromesa

Portia Simpson Miller, la nova primera ministra jamaicana, ha promès que Jamaica tallarà els seus llaços amb el Regne Unit, segons explica The Telegraph.

Els canvis constitucionals no s'interrompran per la propera visita del príncep Harry a l'illa caribenya, encara que els portin a una situació diplomàtica potencialment compromesa. El nét d'Elisabet II anirà a l'illa per celebrar allí el jubileu de diamant de la reina.

Tot i això, en la intervenció per inaugurar el seu mandat, Simpson Miller va oferir un homenatge efusiu en a nglès al monarca "M'encanta la reina. Ella és una dona bella , una dona sàvia i una meravellosa dona ". No obstant això , va començar a parlar en jamaicà per anunciar davant de 10.000 persones que creu "que ha arribat el moment" .

Els plans per al canvi a un govern republicà estan dirigits per coincidir amb el 50è aniversari de la independència de Jamaica respecte al Regne Unit, el 1962 . La reina segueix sent, en el dia d'avui, la cap d'Estat, i està representada a l'illa pel governador general , Sir Patrick Allen .

Més continguts de