Gairebé 40 morts en l'assalt a un hospital militar de Kabul

L'Estat Islàmic (EI) reivindica l'acció

L'Afganistan viu un dimecres negre. Diversos homes armats han atacat el principal hospital militar de Kabul en una operació que ha començat amb una explosió i ha seguit amb un fort tiroteig entre els terroristes i les forces de seguretat afganeses. L'atemptat ha deixat gairebé 40  morts i uns cinquanta ferits. Quatre terroristes també han estat abatuts i morts. El centre mèdic ja va ser objecte d'un atemptat suïcida el 2011.

"Homes armats han entrat a l'hospital militar Sardar Muhammad Dawood Khan, amb capacitat per a 400 llits", ha informat aquest matí a l'agència Efe el portaveu del ministeri de Defensa afganès, Dawlat Waziri.

La capital afganesa ha estat escenari d' importants atacs durant els últims mesos. Els més recent van tenir lloc just fa una setmana, quan dos atacs suïcides perpetrats pels talibans contra una estació policial i una oficina dels serveis d'intel·ligència a Kabul van causar almenys 29 morts i 122 ferits. Aquesta vegada els talibans han desmentit la seva implicació en l'atac a l'hospital militar.

El mes passat, 21 persones van morir i més de 40 van resultar ferides en un atemptat a l'aparcament del Tribunal Suprem a Kabul, i al gener un altre doble atemptat a la capital, prop del Parlament, va causar 30 morts i 80 ferits.

Segons dades de Washington, el govern afganès continua perdent terreny davant els talibans i controla ja tot just un 57% del país. L'Estat Islàmic té presència a l'Afganistan des del 2015.

Denúncia de Metges sense Fronteres

Metges Sense Fronteres ha condemnat el nou atac a una instal·lació mèdica i ha reclamat a tots els bàndols en conflicte l'assumpció de responsabilitats per protegir pacients, personal mèdic i hospitals fora dels objectius de guerra, segona ha afirmat Renzo Fricke, coordinador d'operacions de l'ONG per a l'Afganistan.