Publicitat
Publicitat

Detingut el líder opositor rus, condemnat aquest matí a arrest domiciliari

Aleksei Navalni ha desafiat la sentència i ha sortit de casa per anar a una manifestació al Kremlin, on hi ha hagut un centenar de detinguts

El líder opositor rus, Aleksei Navalni, ha estat detingut aquest dimarts per la policia després de trencar l'arrest domiciliari per unir-se a una manifestació de l'oposició davant del Kremlin.

La policia ha arrestat, a més, un centenar de persones en les protestes "no autoritzades" contra la sentència d'aquest matí contra Navalni i el seu germà, condemnats a tres anys i mig de presó després de ser considerats culpables de cometre diversos delictes econòmics.

Però Aleksei Navalni havia estat exonerat d'entrar a presó i havia quedat en règim d'arrest domiciliari, segons la sentència dictada per la jutge que ha instruït la causa.

Mentrestant, el seu germà, Oleg, sí que ha entrat a presó per complir la pena de tres anys i mig.

La decisió és "una porcada", ha reaccionat a la condemna Aleksei Navalni, que s'ha mostrat indignat per la decisió d'empresonar el seu germà.

Detingut per desafiar la sentència

"Sí, tinc un arrest domiciliari. Però avui vull estar amb vosaltres. Per això vindré", ha publicat Navalny al seu compte de Twitter, on ha penjat una fotografia al metro de la capital russa.

Poc després de ser arrestat, Navalny ha publicat un altre missatge en què deia: "He estat detingut. Però no podran detenir a tothom".

 

Un procés polític

L'opositor, famós per les seves denúncies de corrupció a l'administració pública, manté la seva innocència i vincula el procés obert contra ell amb les seves activitats polítiques.

La Fiscalia demanava 10 anys de presó contra Aleksei Navalni, acusat amb el seu germà Oleg del robatori de 26,7 milions de rubles (gairebé 500.000 dòlars) de l'empresa de perfumeria Yves Rocher Vostok i 4,4 milions de rubles (uns 80.000 dòlars) més d'una empresa de pagaments electrònics.

Segons l'acusació, els germans Navalni van blanquejar posteriorment 21 milions de rubles (més de 300.000 dòlars) per mitjà de companyies fictícies.

Un opositor en arrest domiciliari

Aleksei Navalni estava en arrest domiciliari des del febrer, temps durant el qual se li ha prohibit abandonar casa seva, comunicar-se amb altres persones excepte els seus familiars, enviar i rebre correu i utilitzar el telèfon o internet.

L'opositor ja va ser condemnat a cinc anys de presó pel robatori el 2009 de 10.000 metres cúbics de fusta per valor d'una mica més de mig milió de dòlars, encara que després va ser absolt.

Aleksei va ser un dels organitzadors de les protestes antigovernamentals a Moscou de desembre del 2011, les més importants des de la caiguda de la Unió Soviètica, i va ser el segon candidat més votat, amb el 27,54% dels sufragis, en les últimes eleccions a l'alcaldia de Moscou.

Etiquetes

Més continguts de