Un dron provoca un nou episodi de tensió entre els Estats Units i l'Iran

Trump diu que un vaixell nord-americà ha fet caure un avió no pilotat iranià que controlava la zona

Nou episodi de tensió entre els Estats Units i l'Iran. I ja en són molts. El president Donald Trump ha anunciat aquest divendres que un vaixell nord-americà, el buc d'assalt amfibi 'USS Boxer', ha fet caure un dron iranià que suposadament controlava el pas de vaixells estrangers pel golf Pèrsic, escenari de les últimes disputes entre Teheran i Occident. Trump ha acusat l'Iran d'"accions hostils" contra la navegació en aigües internacionals. El govern iranià, però, no ha trigat a desmentir les acusacions.

El vicepresident iranià d'Exteriors, Abbas Araghchi, ha assegurat que el dron no era del seu país i ha respost amb sorna a les acusacions dels Estats Units. "Em preocupa que l''USS Boxer' hagi fet caure els seus propis avions no tripulats per error!", ha dit a través del seu compte oficial de Twitter. 

L'Iran captura "un petrolier estranger" acusat de contraban de carburant

En la mateixa línia, el portaveu de les forces armades iranianes, el general Abdolfazl Shakarchi, ha assegurat que "tots els drons iranians del golf Pèrsic han sigut identificats i han retornat a les seves bases de forma segura després de la seva missió de reconeixement". Shakarchi ha afegit que les forces armades de l'Iran "realitzen la legítima missió de protegir la seguretat al golf Pèrsic i a l'estret d'Ormuz d'acord amb el dret internacional".

A més a més, la Guàrdia Revolucionària iraniana ha dit que publicarà imatges que demostren que les acusacions dels Estats Units són ridícules".

Els EUA insisteixen que l’Iran va atacar els dos petroliers

Des de fa temps, els Estats Units temen el creixent ús d'avions no tripulats de l'Iran i els seus aliats al Pròxim Orient. Teheran el defensa argumentant que es tracta de la "seva" regió i no la de Washington. Malgrat això, la presència militar dels Estats Units a la zona creix cada cop més.