Internacional 16/07/2013

Les Pussy Riot ataquen el sector del petroli en el seu nou videoclip

Les cantants comparen Putin amb un aiatol·là i protesten contra el paper influenciador de l'Església ortodoxa

Ara
1 min

BarcelonaQuatre membres del grup de música opositor Pussy Riot han presentat el seu darrer vídeolip, en el qual les cantants de punk es manifesten contra el president rus, Vladímir Putin, i els seus aliats en una refineria de petroli del país.

El grup ha explicat que amb aquest vídeo vol denunciar la permissivitat exclusiva de Putin, perquè els seus aliats es reparteixin els beneficis que genera el sector del petroli al país. Alhora, es mostren crítiques amb l'Església ortodoxa del país. "El vostre president és com un aiatol·là a l'Iran, i la vostra Església és com els Estats Àrabs Units", expressen les joves cantants.

En contra del funcionament del sector

En el videoclip, les Pussy Riot denuncien que els ciutadans consumidors del petroli i els treballadors d'aquest sector no fan més que generar beneficis als propietaris aliats del president rus.

Al vídeo, una de les cantants vessa petroli sobre una fotografia d'Igor Sechin, el cap de la companyia petroliera del país i un aliat a Putin. Una altra cantant s'enfila durant el vídeo a una teulada d'una gasolinera, mentre una tercera escala fins a una xemeneia de gas davant la mirada desconcertant d'alguns dels treballadors.

El grup també es refereix durant el vídeo a "l'homofòbia" de Putin després que aprovés una llei que prohibeix la difusió de "la propaganda" gai davant de menors.

stats