Internacional 04/09/2013

Rússia acceptaria una acció militar a Síria en cas que es provés l'ús d'armes químiques

Putin ha subratllat que només el Consell de Seguretat pot aprovar la intervenció, si no seria una "agressió" a un estat sobirà

Agències
1 min
Vladímir Putin ha afirmat en una entrevista a AP i el Canal 1 rus que no descarta una acció militar a Síria amb l'aprovació de l'ONU.

MoscouEl president rus, Vladímir Putin, ha afirmat que "no descartaria" aprovar una acció militar a Síria en el cas que es provés que el règim de Baixar al-Assad va utilitzar armes químiques en l'atac del 21 d'agost.

Tot i això, Putin ha recalcat en una entrevista dimarts al vespre a AP i al Canal 1 de la televisió russa que només el Consell de Seguretat de l'ONU pot autoritzar l'ús de la força contra un estat sobirà. Totes les altres vies, ha dit, són "inadmissibles i tan sols es poden qualificar d'agressió".

Les proves haurien de ser "convincents" i presentar-se al Consell de Seguretat. Llavors, Rússia "estaria preparada per actuar de manera decisiva".

Lleuger canvi d'actitud

Aquest és un petit canvi d'actitud del president del Kremlin dos dies abans de la cimera del G-20 a Sant Petersburg. La reunió estava programada per tractar la crisi econòmica però es preveu que se centrarà en el conflicte sirià.

De moment, Putin ha confirmat que Moscou ha suspès el contracte de subministrament de míssils antiaeris S-300 que tenia amb Síria. Rússia, però, manté la cooperació militar amb el règim de Damasc, ja que l'ONU no ha posat cap restricció a la venda d'armes a Síria.

Tan sols en el cas que es violessin les normes internacionals vigents, el Kremlin es replantejaria "el subministrament d'un armament tan delicat a diverses parts del món".

stats