Vídeos que mostren la violència policial contra els afroamericans als Estats Units

La 'llei mordassa' prohibeix la difusió d'imatges com aquestes

Els vídeos que han servit com a denúncia de la violència policial contra els afroamericans als Estats Units s'han multiplicat durant els últims mesos. Paradoxalment, a l'estat espanyol difondre aquest tipus d'imatges pot ser castigat des de l'entrada en vigor de l'anomenada 'llei mordassa'.

Les imatges, que gràcies a les xarxes socials es difonen ràpidament, han commocionat la societat nord-americana i han servit per qüestionar el comportament i la proporcionalitat policial amb la població afroamericana. La publicació dels vídeos ha provocat protestes arreu del país, investigacions dels cossos policials i, fins i tot, canvis en la política racial dels cossos de seguretat.

L'últim vídeo d'aquesta particular col·lecció mostra com un policia de la Universitat de Cincinnati dispara un tret mortal a un ciutadà afroamericà desarmat, després d'haver comès un infracció de trànsit.

19 de juliol del 2015

La càmera captura en primera persona com un policia blanc, agent de la Universitat de Cincinnati, dispara a un ciutadà afroamericà de 43 anys, Samuel Dubose, després d'haver-lo aturat per una infracció de trànsit.

  5 de juny del 2015

En un vídeo, gravat amb un mòbil, es pot veure com el policia David Eric Casebolt apunta la seva arma a una adolescent afroamericana a Texas.

4 d'abril del 2015

Un vianant documenta amb el seu mòbil com un policia dispara per l'esquena fins a vuit trets a un ciutadà afroamericà desarmat, Walter L. Scott.

10 de febrer del 2015

Antonio Zambrano-Montes, ciutadà mexicà de 35 anys, va morir pels trets que li van disparar diversos agents mentre fugia, desarmat. Dos dels policies eren blancs i un altre, hispànic.

22 de novembre del 2014

Un càmera de seguretat va enregistrar el moment en què dos policies de Cleveland maten un nen de 12 anys que porta una pistola de joguina, Tamir Rice.

9 d'agost del 2014

Michael Brown, afroamericà de 18 anys, estava desarmat quan va ser assassinat per un policia blanc.

17 de juliol del 2014

Acusat de vendre cigarretes lliures d'impostos l'afroamericà Eric Garner, de 43 anys, va morir durant la detenció. El policia blanc, que va utilitzar una clau d'estrangulació prohibida per la policia de Nova York però no il·legal, no va ser imputat.