Publicitat
Publicitat

PRÒXIM ORIENT

Gran Bretanya, França i Colòmbia s'abstindran en el reconeixement de l'Estat palestí a l'ONU

La diplomàcia palestina diu que no tindrà prou suports. La votació s'ha de celebrar abans de finals d'any

Gran Bretanya, França i Colòmbia s'abstindran a la votació al Consell de Seguretat de l'ONU sobre el reconeixement de l'Estat palestí, segons han indicat fonts diplomàtiques palestines a AFP. El ministeri d'exteriors francès exposarà aquest divendres la seva posició, i el britànic té previst fer-ho el proper dimecres.

El Consell s'ha de tornar a reunir divendres 11, però no s'ha fixat cap data per a la votació, que s'espera que se celebri abans de finals d'any. Els 15 països membres del consell tindran sobre la taula un informe de la candidatura palestina aquesta setmana. Segueix un resum de la posició anunciada per cada país:

  • 1 No: Els Estats Units : faran servir el dret de veto si la proposta té el suport de la majoria de membres.
  • 8 Sí: Brasil, la Xina, l'Índia, el Líban, Rússia i Sud-àfrica (confirmats), Nigèria i Gabon (previstos)
  • 6 Abstencions: Gran Bretanya, França, Colòmbia, Alemanya, Portugal, Bòsnia-Herzegovina

Les abstencions i l'anunciat veto nord-americà a la petició formulada per l'Autoritat Palestina davant l'assemblea general el setembre, podrien forçar el president palestí, Abu Mazen, a una nova estratègia. Després que Palestina fos reconeguda com a membre de ple dret a la Unesco, Abu Mazen es proposa buscar el reconeixement en 16 agències internacionals més.Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT