El no al referèndum "eixampla la fractura" entre Grècia i els creditors, segons la Comissió Europea

El vicepresident de la institució per l'Euro i el Diàleg Social, Valdis Dombrovski, diu que "no hi ha una manera fàcil de sortir d'aquesta crisi", però deixa clar que "el lloc de Grècia és a Europa"

"Respectem l'elecció democràtica del poble grec", però el resultat del referèndum "eixampla la fractura" entre Grècia i la resta d'Europa. Així s'ha expressat aquest dilluns el el vicepresident de la Comissió Europea per l'Euro i el Diàleg Social, Valdis Dombrovski, en una roda de premsa per valorar la victòria del no a la consulta grega d'aquest diumenge. " No hi ha una manera fàcil de sortir d'aquesta crisi. Ha passat massa temps i s'han perdut massa oportunitats", ha sentenciat.

Després d'afirmar que la decisió dels grecs "complica la situació" amb les institucions europees, Dombrovski ha deixat clar, però, que " el lloc de Grècia és a Europa". És per això que ha apel·lat a la "responsabilitat" del govern de Syriza i l'ha instat a implementar reformes per a l'estabilitat financera. Pel que fa a la Comissió Europea, el vicepresident ha assegurat que la institució "vol buscar una solució", però ha deixat clar que "necessita un mandat de l'Eurogrup abans de fer un pas endavant". " Tenim 19 democràcies i no només una", ha afegit.