"Fas alguna cosa per ajudar els refugiats?": Nens de vuit anys entrevisten els eurodiputats

"Eurovisió és la Unió Europea?", pregunten els 'joves' periodistes davant la sorpresa dels parlamentaris

Eurovisió és la Unió Europea? “Euro… què?”, repregunta sorprès Ramon Tremosa, de CDC. Nou ‘joves’ periodistes d’entre 8 i 10 anys han entrevistat una representació dels eurodiputats catalans. “Eurovisió va més enllà de la Unió Europea perquè hi participen països que no són de la UE. Però ajuda a tenir el sentiment que tots som europeus”, aclareix més tard Francesc Gambús.

Com es pot salvar Europa?

El vídeo, enregistrat l’1 d’abril a una seu del grup ECOS a Barcelona, és una iniciativa de la mateix Parlament Europeu, coincidint amb el Dia d’Europa, que se celebra aquest 9 de maig. Els entrevistats són: Santiago Fisas (PPE), Francesc Gambús (PPE), Ramon Tremosa (ALDE), Teresa Giménez (ALDE) i Ernest Urtasun (Verds/ALE).

"M’agrada molt que al Parlament Europeu no hi hagi cap partit que tingui la majoria absoluta i hagis d’estar negociant sempre”, diu Santiago Fisas. "No m’agradaria ser president", respon en un altre moment Ernest Urtasun.

I una pregunta incòmoda: "Fas alguna cosa per ajudar els refugiats?". Urtasun contesta: "De vegades, les relacions internacionals són molt desagradables perquè els països es barallen entre ells i qui ho paga és la gent".

Al final, una mica de cant. "Ens cantes l’himne d’Europa?", pregunten els nens. Només Tremosa s’hi atreveix.