Internacional 06/02/2012

Un candidat republicà al Senat dels EUA emet un anunci racista durant la Super Bowl

En el vídeo fa dir a una jove asiàtica, amb accent molt marcat: "Us prenem els vostres llocs de treball". Ha rebut la condemna de diversos col·lectius que demanen que es retiri

Ara
1 min

BarcelonaEl candidat republicà al Senat dels Estats Units Pete Hoekstra ha emès un anunci de campanya durant una de les pauses publicitàries de la Super Bowl amb contingut xenòfob, que ha sigut titllat per diversos col·lectius com a "menyspreable" i "molt preocupant", segons l'agència de notícies Associated Press.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En el vídeo, que pretén ser un atac a la governadora demòcrata Debbie Stabenow (a qui es refereix com a "Debbie 'Spenditnow'", que vol dir 'gasta-ho ara'), s'hi pot veure una jove asiàtica parlant amb un accent molt marcat que assegura que les polítiques demòcrates "ens fan molt rics a nosaltres", que "us prenem els vostres llocs de treball".

Posteriorment hi apareix el candidat a senador, que assegura que la carrera és "entre Debbie 'Spenditnow' i Pete 'Spenditnot' ['no ho gastis']".

L'anunci ha aixecat polseguera entre diversos col·lectius de defensa de les llibertats i institucions religioses. El reverend Charles Williams II, d'una església baptista de Detroit, per exemple, ha demanat a Hoekstra que retiri l'anunci i ha assegurat que la dona asiàtica "podria ser una persona negra parlant en dialecte esclau".

Les crítiques han arribat també des de les files del partit republicà. L'assessor dels conservadors Mike Murphy va tuitejar que es tractava d'un vídeo "molt, molt ximple".

stats