Líbia
Internacional 20/02/2011

Bany de sang a Líbia amb 200 morts en sis dies a mans de les forces de seguretat per aturar la revolta

La revolta ha esclatat a Líbia i el règim de Gaddafi fa servir foc real contra els manifestants que li reclamen que plegui amb una massacre que ha fet fins a 200 morts en sis dies

Redacció
1 min
Imatge penjada a YouTube de les protestes a Benghazi, a Líbia

TrípoliDesprés de sis dies de protestes contra el règim de Moammar al-Gaddafi queda clar que alguna cosa està passant a Líbia. Les manifestacions no només no s'aturen sinó que s'estenen i el règim fa servir foc real per reprimir-les, de moment sense èxit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El principal focus de contestació és la ciutat de Bengasi on els manifestants haurien pres el control de la ciutat i les forces de l'ordre s'haurien fet fortes al seu quarter que estaria assetjat pels opositors a Gaddaffi.

Les comunicacions i internet estan interrompudes i és molt difícil de saber què és el que realment està passant en aquest país on no hi ha llibertat de premsa i la televisió només mostra manifestacions de suport al règim.

Els opositors citats per la cadena Al-Jazira parlen de fins a 200 morts en sis dies i l'organització Humans Right Watch xifra les víctimes mortals en 107 en el mateix temps.

stats