Discurs anual a la Duma
Internacional 20/04/2011

Putin treu pit amb el creixement de l'economia però no lla si es presentarà a les presidencials

La gran incògnita que tothom esperava que desvetllés Putin és si es serà candidat a les presidencials. No n'ha parlat directament, però el primer ministre ha fet promeses per al futur

Agències
1 min
Vladimir Putin ha fet dimecres el seu discurs anual davant del parlament rus / REUTERS

MoscouDurant el seu discurs anual davant del parlament rus com a primer ministre, Vladimir Putin ha lloat la ràpida sortida de Rússia de la crisi financera i ha destacat el creixement del PIB d'un 4,4% el primer trimestre de l'any. Tot i això, Putin ha reconegut la necessitat de diversificar l'economia per tal de reduir la dependència en les energies i el seu comerç a l'exterior. "L'actual entorn beneficiós pel mercat dels hidrocarburs, no ens ha de fer relaxar. El boom del petroli subratlla la necessitat d'avançar cap a un nou model de desenvolupament econòmica", ha dit Putin.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A banda de parlar de l'economia, Putin ha repassat molts dels grans reptes pendents a Rússia i ha fet algunes propostes per al futur, com per exemple invertir 37.000 milions d'euros en un pla demogràfic per fer augmentar la natalitat i l'esperança de vida. Les promeses electorals juntament amb un repàs dels seus èxits com a primer ministre, és el que ha fet despertar més suspicàcies sobre la seva intenció de presentar-se a les eleccions presidencials del març de 2012. A hores d'ara no està clar qui serà el candidat, si ell o l'actual president, Dmitry Medvedev, o potser tots dos. Medvedev va dir fa dues setmanes que aviat anunciaria les seves intencions. L'endemà Putin també va dir que no descartava la seva candidatura. Alguns desacords entre els dos líders han alimentat els rumors sobre una possible fisura en el sí del poder rus.

De cara a les eleccions, Putin ha descartat que hi hagi limitacions a l'ús d'Internet, tot i reconèixer que les forces de seguretat tenen una relativa por a l'ús que se'n pugui fer.

stats