Publicitat
Publicitat

La UE debat la seva estratègia contra Putin

Els líders europeus es reuneixen aquesta tarda a Brussel·les amb la crisi d'Ucraïna com a tema més important. La UE aprova més sancions a Crimea per la seva annexió a Rússia

La cimera europea que se celebra aquest dijous a Brussel·les tindrà com a debat principal la crisi entre Ucraïna i Rússia i l'estratègia europea per pressionar el president rus, Vladímir Putin. La UE aposta per la política de sancions per intentar que Putin faci marxa enrere en els seus moviments a Ucraïna. Tot i que no es preveuen més sancions a curt termini, Europa vol continuar amb la pressió sobre Moscou.

"No trobarem una solució a llarg termini per a Ucraïna si no tenim alhora una estratègia contundent i responsable", ha dit el president del Consell Europeu, Donald Tusk, que avui s'estrena presidint una cimera. Segons Tusk, ex primer ministre de Polònia, la UE ha de ratificar la seva disposició a ajudar Ucraïna, fins i tot amb ajuda econòmica.

La cimera arriba en un moment difícil per a l'economia russa. Les sancions internacionals i la baixada del preu del petroli han empès l'economia del país cap a una nova crisi. "La crisi de Rússia no és una bona notícia per a ningú", ha assegurat la cap de la diplomàcia europea, Federica Mogherini. "Però és cert que el president Putin i els líders russos haurien de reflexionar seriosament sobre la necessitat d'un canvi radical en la seva actitud cap a la resta del món", ha afegit.

Sancions a Crimea

Coincidint amb la cimera, la UE ha aprovat avui noves sancions que afecten Crimea, regió ucraïnesa annexionada a Rússia. Les mesures inclouen la prohibició per a empreses comunitàries d'invertir a Crimea. Amb la nova ronda de sancions, els socis comunitaris deixen clar a Putin que consideren il·legal l'annexió.

 

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT