Publicitat
Publicitat

Unió Europea

Declaracions a 'Newsweek'

Schwarzenegger es postula com a president de la Unió Europea

El seu principal assessor assegura que podria ser un candidat de consens i que es podria convertir en "el Washington de la nova Europa unificada"

Arnold Schwarzenegger, l'actor que es va donar a conèixer per la seva interpretació de Conan el Bàrbar i Terminator, i fins al gener passat va ser governador de l'estat nord-americà de Califòrnia, seria un bon candidat per presidir la Unió Europea. Així ho considera Terry Tamminen, excap de gabinet de Schwarzenegger durant la seva etapa com a governador i actual assessor de l'actor, que recentment ha presentat The Governator, una sèrie d'animació protagonitzada per ell mateix.

Segons el setmanari nord-americà Newsweek, Tamminen considera que "durant els propers anys, la UE buscarà un president de més notorietat" que l'actual, el belga Herman van Rompuy, i intentarà que sigui "algú que pugui unificar Europa". El problema serà, segons Tamminen, que "els francesos no voldran un alemany, i els alemanys no voldran un italià". Per això, es pregunta: "Per què no una persona nascuda a Europa (Schwarzenegger va néixer a Àustria) que se'n va anar a Amèrica i que podria tornar com un Washington o un Jefferson (primer president i redactor de la declaració d'independència dels Estats Units, respectivament) d'una nova Europa unificada?".

La revista assegura que Tamminen ha traslladat la proposta a l'antic governador, però en principi de moment no passaria d'una simple idea que no s'ha concretat, i Schwarzenegger encara no hauria decidit cap a on encaminarà el seu futur després de la seva primera experiència política.

Més continguts de