El segon dia de treva a Síria arrenca amb bombardejos a Alep

El règim de Baixar al-Assad continua l'atac a posicions jihadistes

La treva a Síria entra aquest diumenge en el segon dia amb les alertes enceses. Avions d'origen desconegut han bombardejat avui zones del nord i l'oest de la província septentrional d'Alep i del sud de la regió central de Hama, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans. En aquestes zones és present el Front Al-Nusra, filial siriana d'Al-Qaida, però també actuen altres faccions de tendència islàmica i brigades de l' Exèrcit Lliure Sirià (ELS).

Als voltants de Hirbnafsa, han esclatat, a més, enfrontaments entre les forces lleials al règim sirià i grups armats islàmics, en els que l'exèrcit està emprant artilleria. Les autoritats també combaten a Hama contra el grup terrorista Estat Islàmic (EI) al poble d'Al Tiba.

D'altra banda, també ha estat objectiu de bombardejos la ciutat d'Al Raqa, bastió principal de l'EI a Síria, que també ha estat atacada per una ofensiva aèria.

Tant l 'Estat Islàmic com el Front Al-Nusra estan exclosos de l'acord d'alto el foc, aconseguit per Rússia i els EUA, i acceptat pel govern de Baixar al-Assad i la principal aliança opositora siriana.

Durant el primer dia del cessament de les hostilitats, amb prou feines es van registrar atacs aeris, i l'oposició només va documentar un helicòpters amb barrils d'explosius contra un barri de la ciutat d'Alep i l'esclat d'un cotxe bomba.