Internacional 04/07/2011

Els activistes de la segona flotilla es quedaran als vaixells mentre no els deixin salpar

Asseguren que no renuncien a l'objectiu d'arribar a la franja de Gaza per denunciar el bloqueig israelià. Diuen que si no poden salpar de Grècia sortiran des d'un altre país

Redacció
1 min
El Gernika, vigilat per una fragata grega al port de Kolimpary, Creta. RUMB A GAZA

BarcelonaLa quarantena d'activistes espanyols que participen en la segona flotilla a Gaza, han decidit quedar-se al port de Kolimpary, a l'illa de Creta, després que les autoritats gregues els hagin impedit salpar cap al seu destí. Els activistes consideren injustificada l'ordre d'immobilització que Grècia ha imposat sobre els vaixells de diverses nacionalitats que havien d'haver sortit la setmana passada amb destí a Gaza per denunciar el bloqueig israelià imposat a la franja. Mentre fragates de l'exèrcit grec vigilen el vaixell Gernika, els activistes expliquen que han rebut el suport tant de l'alcalde com de la població de Kolimpary.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El grup de la campanya Rumb a Gaza, en què es troben activistes, artistes, intel·lectuals i diputats, assegura que es mantindrà al vaixell fins que el govern grec posi fi a l'ordre d'immobilització. Avui faran una roda de premsa per anunciar els seus propers moviments i expliquen que no han abandonat l'objectiu d'arribar a Gaza per portar-hi ajuda humanitària i cridar l'atenció pública sobre el bloqueig. En un comunicat, expliquen que ho faran des de Grècia, o des d'un altre país.

La segona flotilla és la resposta a l'atac el maig de l'any passat per forces especials israelianes sobre la Flotilla de la Llibertat, on van morir nou activites turcs i una trentena van resultar ferits. Al vaixell espanyol, el Gernika, hi ha de viatjar un representant de les famílies dels activistes assassinats.

stats