Internacional 17/11/2011

Un home xinès s'immola a Tiananmen per protestar contra una decisió judicial

El cas s'ha divulgat perquè un turista el va fotografiar, ja que les autoritats xineses acostumen a ocultar aquestes protestes

Efe
1 min

PequínUn home de 42 anys s'ha immolat a la plaça de Tiananmen, a Pequín, a pocs metres del famós retrat del líder Mao Zedong, en un acte de protesta per una sentència judicial que va considerar injusta, ha informat el diari oficial Global Times.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El cas, del qual no s'havia informat en els mitjans xinesos fins ara, ha aparegut a la premsa britànica pel testimoni d'un turista en aquest país. Segons explica Global Times, un home de cognom Wang va calar foc a les seves robes, segons dades del Buró de Seguretat Pública de la capital xinesa.

Es tracta del primer succés d'aquest tipus que passa a la plaça de Tiananmen, un lloc d'alt simbolisme polític. Les últimes protestes expressade en aquesta plaça són les que encapçalaven persones que volien denunciar expropiacions il·legals de les seves terres o el seu habitatge per part del règim communista.

Altres protestes

També hi va haver un intent d'immolació l'any 2009 prop de Tiananmen, al carrer comercial de Wangfujing, encara que el Govern xinès exerceix una forta censura d'aquest tipus d'incidents, de manera que els detalls d'aquests casos mai s'han pogut aclarir.

Aquest any s'ha produït una onada de suïcidis en zones poblades per tibetans a la província de Sichuan, al centre oest del país, on almenys 11 persones, la majoria monjos, es van cremar a l'estil bonze, i sis van morir.

A més, el passat 3 de novembre una dona de 81 anys va morir després d'immolar-se a la ciutat de Zhengzhou (al centre de la Xina) en protesta per la demolició forçosa del seu habitatge.

stats