Síria

El règim sirià només retirarà l'Exèrcit "quan s'imposin la pau i la seguretat"

El portaveu del Ministeri d'Exteriors sirià, Yihad Maqdesi, diu que l'objectiu de les forces de seguretat és protegir els civils. Una desena de persones han mort a la província d'Idleb a mans de l'Exèrcit, segons denuncia l'oposició

El règim sirià només retirarà l'Exèrcit de les ciutats "quan la pau i la seguretat s'hagin imposat", ha anunciat aquest dissabte el portaveu del Ministeri d'Exteriors sirià, Yihad Maqdesi.

En una entrevista amb la televisió estatal, Maqdesi ha destacat que "la presència de l'Exèrcit sirià a les ciutats té l'objectiu de protegir els civils, molts dels quals són capturats com a hostatges per colpejar l'estabilitat del país".

Síria ha acceptat formalment aquesta setmana el pla proposat per l'enviat especial de l'ONU i la Lliga Àrab a Síria, Kofi Annan, que contempla, entre altres punts, l'aturada de la violència i la retirada de l'Exèrcit.

Tot i això, la repressió del règim sirià no s'ha aturat i almenys una desena de persones han mort aquest dissabte, la majoria d'elles a la província d'Idleb, segons ha denunciat l'oposició.

Maqdesi ha afegit que el país es compromet a "cooperar positivament" amb Annan, sempre que es "preservi la seva sobirania i es garanteixi la no ingerència". El representat sirià ha confirmat a més que el seu país rebrà "aviat un equip tècnic de negociadors per tractar amb l'ONU els mecanismes d'implementació" del pla d'Annan.