Internacional 14/04/2017

Comença l'evacuació de quatre ciutats assetjades a Síria

En aplicació d'un acord entre règim i rebels, 30.000 persones en total haurien de ser evacuades

Agències
1 min
A Síria, comença l'evacuació de quatre ciutats assetjades

BarcelonaL'acord entre règim i rebels per evacuar quatre ciutats assetjades ha començat aquest divendres a Síria. L'operació, que afecta unes 30.000 persones ha començat aquest matí, segons testimonis citats per l'Observatori sirià dels drets humans, que informava que uns autobusos plens de civils i milicians sortien de Madaia, als afores de Damasc, i de Fua i Kefraia.

En aplicació d'un acord entre els partidaris del govern sirià i l'oposició negociat el mes de març sota l'auspici de Qatar, uns 60 autobusos sortien aquest matí de Madaia. En els es dirigien cap a la regió d'Idlib, hi hauria 2.200 persones, 400 de les quals combatents. A més, l'Observatori sirià, amb seu a Londres, també informava que 75 autobusos evacuaven 5.000 habitants de Fua i Kefraia. L'ONG no menciona Al-Zabadani, la quarta ciutat inclosa en l'acord. Per la seva banda, l'agència de notícies siriana, SANA, informava que aquests 75 autobusos, acompanyats de 20 ambulàncies, sortien cap a la província d'Alep, a zones controlades pel règim tal com estableix el pacte.

Tot just fa un mes, les Nacions Unides declaraven la situació a les quatre ciutats com a "catastròfica", amb més de 64.000 civils atrapats en "un cicle de violència diària i privacions". Diverses morts per manca d'aliments i medecines han estat denunciades durant els darrers mesos.

stats