Alts del Golan
Internacional 05/06/2011

Almenys 22 morts i més de 350 ferits palestins per trets de soldats israelians als Alts del Golan

Manifestants de la diàspora palestina intenten travessar la frontera com a protesta per commemorar l'ocupació israeliana de territoris durant la Guerra dels Sis Dies

Agències
1 min

JerusalemAlmenys 22 manifestants sirians i palestins, entre els quals hi havia un nen, han mort aquest diumenge, i 350 més han resultat ferits per trets de soldats israelians quan intentaven creuar la frontera entre Síria i Israel, segons la televisió estatal siriana.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La cadena, que anteriorment parlava de tretze morts i 225 ferits, ha afegit que entre els ferits hi ha diverses dones.

L'emissora apunta que joves sirians i palestins han decidit començar una vaga a Quneitra, als Alts del Golan al sud-oest de Síria, on milers de persones han arribat per participar-hi.

Les imatges de la televisió han mostrat desenes de manifestants intentant penetrar en el Golan i alguns d'ells retirant el filferro que separa els dos territoris.

També es van poder veure imatges de ciutadans protestant, tirant pedres i resant a les poblacions d'Ain el Tina i Quneitra. Els soldats israelians hi responen amb gasos lacrimògens i trets.

És la primera vegada que el règim del president sirià, Baixar al-Assad, permet que arribin a la frontera amb Israel manifestacions per commemorar el dia de Naksa (derrota, en àrab), que commemora la Guerra dels sis dies de 1967, durant la qual Israel va ocupar part dels Alts del Golan, Gaza, Cisjordània, Jerusalem Est i el Sinaí egipci.

El 15 de maig, dues persones van morir i 170 més van resultar ferides, segons la televisió siriana, durant el dia de la Nakba (catàstrofe, en àrab), jornada en què els palestins recorden el seu exili després de la fundació del Estat d'Israel, el 14 maig 1948.

stats