Els rebels sirians recuperen la ciutat de Dabiq, fortalesa de l'Estat Islàmic

Els jihadistes van conquerir la localitat l'estiu del 2014 i s'havia convertit en un símbol de la seva expansió 

Els rebels sirians, amb el suport de les tropes turques, han recuperat aquest diumenge la ciutat de Dabiq, símbol de l'Estat Islàmic (EI) que dóna nom a la revista que el grup terrorista publica en anglès. El control de la ciutat s'ha produït 24 hores després de l'inici d'un gran atac dels insurgents contra l'EI, quan els jihadistes han abandonat les localitats de Sauran  Dabiq, segons ha informat l'Observatori Sirià dels Drets Humans. 

Els combatents de l'EI s'haurien traslladat a altres zones sota el seu control al nord-est de la província d'Alep. 

A més de Sauran i Dabiq, els rebels també han recuperat el llogaret de Hur al Nahr, pròxim a la ciutat de Marea, de manera que han posat fi al setge dels jihadistes sobre aquesta localitat, considerada feu dels insurgents al nord d'Alep. 

Amb aquests avenços, les faccions rebels controlen al voltant de 2.000 quilòmetres dins la província d' Alep, territori recuperat des que van engegar la ofensiva contra l'Estat Islàmic el passat 24 d'agost. 

Dabiq, situada a uns 15 quilòmetres de la frontera turca, feia més de 2 anys que estava sota control dels jihadistes i ha servit d'escenari per a alguns dels seus vídeos. Els membres de l'Estat Islàmic creuen en una profecia atribuïda a Mahoma segons la qual la "gran batalla" entre els musulmans i els "infidels"es durà a terme a Dabiq. 

Més continguts de