Pakistan
Internacional 10/06/2011

Un grup de soldats dispara a boca de canó i mata un jove a la ciutat pakistanesa de Karachi

Un vídeo difós per l'agència AP mostra com un grup de soldats engega dos trets contra un noi desarmat que els demana, sisplau, que no disparin. Dos comandaments de l'exèrcit han sigut reemplaçats pel Tribunal Suprem pakistanès

Redacció
1 min

KaratxiUn vídeo difós per l'agència AP, que mostra com un grup de soldats pakistanesos engega dos trets a boca de canó a un noi desarmat acusat de robatori fa dos dies a la ciutat de Karachi, al sud del Pakistan, ha donat la volta món i ha desencadenat una colla de reaccions polítiques i de la ciutadania del país asiàtic.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El primer ministre del país, Yusuf Raza Gillani, ha ordenat una investigació per aclarir el succés mentre que, de manera fulminant, el Tribunal Suprem del Pakistan ha reaccionat ordenant el reemplaç de dos comandaments de les forces de seguretat per la seva responsabilitat en aquests fets.

Segons la televisió pakistanesa, citada per Efe, el Tribunal Suprem ha demanat el trasllat del director general dels Rangers (paramilitars) de la província de Sindh i de l'inspector de la policia. L'alt tribunal ha indicat també que són aquests tipus d'accions les que fan augmentar l'"odi" popular contra les forces de seguretat.

La família del noi, que va morir unes hores més tard en un hosptital de la ciutat, va denunciar que no era veritat que fos un deliqüent.

Les imatges mostren com un home agafa pel cabell la víctima, un noi de 25 anys, i l'arrossega cap a un grup de Rangers que patrullen prop d'un parc de la ciutat. Els paramilitars l'increpen i l'apunten amb fusells automàtics, mentre el noi els demana "per favor" que "no disparin". Però un dels soldats li engega dos trets a boca de canó.

Diverses organitzacions prodrets humans han protestat per aquest assassinat i han denunciat la "impunitat" de les forces de seguretat pakistaneses.

stats