Publicitat
Publicitat

MÓN

Strauss-Kahn dimiteix com a director gerent de l'FMI

"Nego amb la major fermesa possible, totes les denúncies que s'han fet contra mi", ha dit en la carta de dimissió. L'economista francès passa la tercera nit a la presó. Els seus advocats miren d'aconseguir la llibertat sota fiança

Dominique Strauss - Kahn h a renunciat al càrrec de director gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), una dimissió que té un "efecte immediat", segons ha informat l'organisme internacional en un comunicat. Strauss-Kahn està acusat de violar una dona en un hotel de Manhattan i s'enfronta a càrrecs  d'abús  sexual i intent de violació . Avui passa la tercera nit a la presó de Rikers Island. La defensa del polític francès treballa per aconseguir un acord amb la Fiscalia de Manhattan d'aquí poques hores perquè surti del centre penitenciari el més aviat possible sota fiança. Mentre el Fons Monetari Internacional no tria substitut per a DSK, John Lipsky continuarà fent-ne les funcions de forma provisional.

" Nego amb la major fermesa possible , totes les denúncies que s'han fet contra mi " , diu Strauss - Kahn , en la carta de dimissió donada a conèixer per l'FMI .
“Vull dedicar tota la meva força, tot el meu temps i tota la meva energia a provar la meva innocència”, insisteix. A la carta, Strauss-Kahn diu que “amb infinita tristor” es veu forçat a dimitir de la direcció de l'organisme perquè diu que vol “protegir” una institució que ha servit “amb honor i devoció”. El ja exdirector de l'FMI fa esment als seus companys a l'organisme financer amb qui, diu, “ha aconseguit coses molt importants en els últims tres anys”. L'economista també dedica unes paraules a la seva dona, de qui diu que és el que més estima, als seus fills, família i amics.

Més continguts de