MÓN
Internacional 19/05/2011

Strauss-Kahn dimiteix com a director gerent de l'FMI

"Nego amb la major fermesa possible, totes les denúncies que s'han fet contra mi", ha dit en la carta de dimissió. L'economista francès passa la tercera nit a la presó. Els seus advocats miren d'aconseguir la llibertat sota fiança

Redacció
1 min
DSK ha adreçat una carta a la Junta de l'FMI en què presenta la seva dimissió

Barcelonaacusat de violar una dona en un hotel de Manhattan i s'enfronta a càrrecs La defensa del polític francès treballa per aconseguir un acord amb la Fiscalia de Manhattan d'aquí poques hores perquè surti del centre penitenciari el més aviat possible sota fiança.Mentre el Fons Monetari Internacional no tria substitut per a DSK, John Lipsky continuarà fent-ne les funcions de forma provisional.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

carta de dimissió“Vull dedicar tota la meva força, tot el meu temps i tota la meva energia a provar la meva innocència”, insisteix. A la carta, Strauss-Kahn diu que “amb infinita tristor” es veu forçat a dimitir de la direcció de l'organisme perquè diu que vol “protegir” una institució que ha servit “amb honor i devoció”. El ja exdirector de l'FMI fa esment als seus companys a l'organisme financer amb qui, diu, “ha aconseguit coses molt importants en els últims tres anys”. L'economista també dedica unes paraules a la seva dona, de qui diu que és el que més estima, als seus fills, família i amics.

stats