Internacional 02/05/2012

El suïcidi es consolida com la mort més comuna entre joves sud-coreans

La mort per suïcidi de ciutadans d'entre 15 i 24 anys és de 13 per cada 100.000 persones, per sobre dels accidents de trànsit o del càncer

Efe
2 min

SeülEl suïcidi és la principal causa de mort entre els joves sud-coreans el 2010 per tercer any consecutiu, a causa de l'alta competitivitat educativa i les dificultats econòmiques, informa l'Oficina d'Estadística de Corea del Sud.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Durant aquest any, l'índex de suïcidis en els ciutadans de 15 a 24 anys és de 13 de cada 100.000 persones, la proporció més alta entre totes les causes de mort per aquest grup d'edat, detalla l'informe.

No obstant això, la xifra rebaixa el màxim de 15,3 suïcidis per cada 100.000 registrada el 2009 i el 13,5 del 2008, primer any en què es van començar a recollir estadístiques sobre aquest fet.

El 2010, la quota de suïcidis entre els joves va superar amb escreix la de morts per accidents de trànsit, que va ser la segona causa de mort –8,3 per cada 100.000 ciutadans– seguida del càncer –amb 3,6.

Pensen a suïcidar-se

De tots els joves enquestats, el 8,8% confessa que alguna vegada ha pensat a suïcidar-se. D'aquests, el 53,4% cita l'excessiva competitivitat relacionada amb l'educació com la principal causa dels seus pensaments suïcides.

A aquest fet se sumen les dificultats econòmiques, amb el 28,1%, i el 15,8% assegura que alguna vegada ha sentit que volia acabar amb la seva vida a causa de preocupacions pel seu futur després de graduar-se a la universitat.

A Corea del Sud és habitual que tant pares com professors exerceixin una forta pressió sobre els joves amb l'objectiu que assoleixin les màximes puntuacions possibles per assegurar-se una plaça en una universitat prestigiosa.

Cada universitat marca un futur

L'ingrés a les universitats sud-coreanes, classificades per nivells, determina l'èxit o fracàs en la futura vida laboral dels joves del país, segons la creença general de l'altament competitiva societat sud-coreana.

Com a reflex d'aquest fet, el 71,7% d'estudiants d'escoles i instituts reben classes privades o van a acadèmies, generalment fins a altes hores, per complementar la seva formació.

Quant a la integració laboral dels joves, aquest col·lectiu va patir el 2010 una taxa d'atur del 8,3% al març, gairebé el doble de l'índex d'atur del 4,2% per a totes les edats.

stats