Publicitat
Publicitat

Els suïssos aproven en referèndum limitar els salaris dels alts directius

La iniciativa contra els salaris abusius preveu que els accionistes hagin d'aprovar les remuneracions dels càrrecs de la companyia

Els suïssos han donat suport aquest diumenge en referèndum a l'anomenada "Iniciativa Minder" per limitar e ls salaris que cobren els directius de grans companyies a través del control i l'aval dels accionistes.

Aquesta proposta, coneguda també com la "iniciativa contra els salaris abusius" i a la qual s'ha donat el nom del senador que la va proposar, Thomas Minder, ha estat aprovada per àmplia majoria .

El govern (Consell Federal) té ara un any per redactar una llei que inclogui tots els seus preceptes.

Un cop entri en vigor, la llei s'aplicarà a totes les societats anònimes helvètiques que cotitzen a la borsa suïssa o a l'estranger.

L'assemblea general de la companyia elegirà anualment el president del consell d'administració i els seus membres, a més, l'assemblea general de la companyia haurà de pronunciar-se anualment sobre les remuneracions del consell d'administració, de la direcció i del comitè consultiu.

Així mateix, la nova llei prohibirà que els membres dels òrgans directius rebin indemnització de partida, coneguda com els "paracaigudes daurats", i primes per contractació.

A més, quan els directius deixin el càrrec, no podran obtenir cap remuneració anticipada, ni podran estar vinculats per contracte al consell o a una societat del grup.

Oposició però poca

Tot i comptar amb l'oposició de la patronal i de la majoria dels partits de dreta, la iniciativa tenia molt de suport popular, que va créixer fa quinze dies amb la polèmica sorgida quan es va saber que el president de la farmacèutica Novartis rebria una indemnització de 58,4 milions d'euros després de sortir de l'empresa.

Aquest directiu va renunciar finalment a la indemnització, però el debat va ressorgir i la proposta va guanyar força.

Més continguts de