França
Internacional 20/06/2012

Detingut l'atracador d'un banc a Tolosa de Llenguadoc i alliberats tots els ostatges

La policia francesa ha entrat a l'entitat bancària on encara hi havia dos ostatges retinguts. Després d'un tiroteig han pogut alliberar els segrestats. L'atracador ha resultat ferit, segons informa 'Le Monde'

Agències
2 min
La policia vigila el banc on es retenia als segrestats. AFP

TolosaUn home que s'identifica com a membre d'Al-Qaida, tot i que la policia el té fitxat amb antecedents per trastorns de conducta, ha pres aquest dimecres quatre ostatges en un banc de la ciutat francesa de Tolosa. Després d'un tiroteig la policia ha alliberat els retinguts i ha pogut detenir l'atracador, que estaria ferit, segons informa el diari 'Le Monde'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El fiscal de la república de Tolosa, Michel Valet, ha descartat que es tractés d'un atracament ordinari: "L'home ha actuat per conviccions religioses, no econòmiques", ha afirmat a 'Le Monde'.

Relació amb Mohamed Merah

El segrestador ha entrat a la sucursal del banc CIC al carrer Camille Pujol a les 11.00 (hora local). La policia ha establert un perímetre de seguretat al voltant de l'edifici, que es troba a cent metres del pis on va morir Merah. Les autoritats han tancat una escola propera a la zona, segons 'La Dépêche du Midi'. Aquest mitjà afegeix que les botigues del voltant del banc també han sigut tancades i que els grups d'intervenció de la policia nacional de Bordeus i Marsella es dirigeixen a Tolosa.

Segons France Info, l'home exigia la presència del RAID, la unitat d'elit del cos policial francès que el març passat va matar Mohammed Merah, el jove jihadista de 23 anys que va matar set persones a Tolosa i Montauban.

La mort de l'assassí de set persones, possible vinculació amb el segrest

Mohamed Merah, francès d'origen algerià, va matar set persones en tres atacs diferents. Entre les víctimes hi havia tres nens i un mestre d'una escolta jueva i tres soldats.

Un franctirador de la policia va matar-lo d'un tret al cap el 22 de març, després que les tropes de la unitat d'elit RAID entressin al seu pis. El segrestador del banc exigia parlar amb aquest grup.

Després dels fets, les autoritats van iniciar una investigació per esbrinar si Merah tenia còmplices i si a les presons s'adoctrinaven islamistes.

Merah va filmar els atacs i va enviar les imatges a la policia, tot i que mai s'han publicat.

stats